Vloer renovatie

Schuren van parketvloer
Voor een impressie van het schuren kijk bij: foto’s vloer renovatie

Hobeau Parket is specialist in het schuren van houtenvloeren. Wij werken met een aantal speciale parketschuurmachines en schuurvellen. Al onze schuurmachines zijn voorzien van een professionele stofafzuiging wat zorgt voor een heerlijke schone manier van werken. Voor een kleine indruk een uitleg wat een schuurbeurt bij Hobeau Parket inhoud:

 • Voor het grote schuur oppervlakte gebruikt Hobeau Parket de speciale Hummel bandschuurmachine. Deze machine weegt wel ruim 90 kilo! Vaak wordt de vloer wel 3x met deze machine geschuurd met verschillende korrelgrote schuurpapier.
 • Ook worden de kanten geschuurd met de speciale Läger kantenschuurmachine met deze machine worden de kanten vaak 3x geschuurd met verschillende korrelgrote schuurpapier.

Na deze schuurbeurten zijn we toegekomen aan het fijn schuren hier gebruiken we weer andere machines voor zoals:

 • Voor het grote oppervlakte gebruiken we de Woodboy Numatic machine. Onder deze machine kunnen verschillende schijven. Hobeau Parket werkt onder andere met een speciale satelliet schijf, dit is een grote schijf met daar aan vast vier kleine schijven die apart van elkaar draaien, deze manier van fijn schuren zorgt voor een prachtig resultaat!
 • Ook de kanten worden apart fijn geschuurd met onze Festool Rotex schuurmachine.
 • Als allerlaatste afwerking wordt de vloer vaak nog gepolijst met de Woodboy Numatic machine, met daaronder de een-schijfs polijstpad.

De vloer is nu klaar voor de gekozen afwerking!

Verschillende afwerkingen parketvloer

Er zijn verschillende afwerkingen van uw parketvloer mogelijk. De keuze voor de afwerking heeft natuurlijk alles te maken met uw inrichting, gebruikersgemak, duurzaamheid en budget. Omdat Hobeau Parket graag een passend advies geeft en er voor wil zorgen dat er geen ‘appels met peren’ worden vergeleken hebben wij onze afwerking opgedeeld in de 3 modules: BRONS, ZILVER en GOUD. Het spreekt voor zich dat deze opbouw zich vertaald in opbouw van duurzaamheid en gebruikersgemak.

De verschillende afwerkmodules toegelicht:

Afwerking BRONSOnder de afwerking BRONS voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 1. De vloer wordt geheel geschuurd zoals dit omschreven staat onder het kopje schuren van parketvloer
 2. De vloer wordt 2x geolied met de door u gekozen (kleur) olie

 

Onderhoudsadvies van olievloer BRONS:

 • Licht dweilen met speciaal reinigingsmiddel voor de olieparketvloer
 • Het best is de vloer ieder jaar opnieuw van onderhoudsolie te voorzien. De nerven van het hout blijven hierdoor goed gevuld met olie dit zorgt er voor dat u geen zwarte/vuile loop sporen in uw vloer krijgt.

 

Tip: Bij Hobeau Parket kunt u een poetsmachine huren voor jaarlijks onderhoud, ook kunnen wij het onderhoud voor u verzorgen.

 

Afwerking ZILVER

Onder de afwerking ZILVER voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 1. De vloer wordt geheel geschuurd zoals dit omschreven staat onder het kopje schuren van parketvloer
 2. De vloer krijgt een of meerdere afwerking zoals: het vrezen van de V-groeven / het ‘roken’ van de vloer, dit zorgt ervoor dat de houtnerven meer gaan tekenen en de ‘gele’ kleur van het eikenhout verdwijnt / het voorzien van een kleurpigment
 3. De vloer wordt voorzien van een speciale vochtwerende afwerklaag.

Onderhoudsadvies van module ZILVER:

 • Licht dweilen met speciaal reinigingsmiddel voor de parketvloer
 • De vloer indien nodig (heeft alles te maken met belastbaarheid) opnieuw voorzien van speciale vochtwerende laag, dit kunt u heel eenvoudig zelf doen.
 • Na enkele jaren indien nodig de vloer intensief reinigen en voorzien van nieuwe olie en afwerklaag.

Afwerking GOUD
Onder de afwerking GOUD voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 1. De vloer wordt geheel geschuurd zoals dit omschreven staat onder het kopje schuren van parketvloer
 2. De vloer krijgt een of meerdere afwerking zoals: het vrezen van de V-groeven / het ‘roken’ van de vloer, dit zorgt ervoor dat de houtnerven meer gaan tekenen en de ‘gele’ kleur van het eikenhout verdwijnt / het voorzien van een kleurpigment / het voegen van de vloer
 3. De vloer wordt voorzien van speciale parket projectlak. We leveren deze lak in ultra mat, extra mat, mat, zijdeglans en hoogglans. Het grote voordeel van deze lak is de slijtvastheid, Hobeau Parket heeft zo’n 10 jaar geleden de eerste vloer op deze manier afgewerkt. Nog steeds houden we contact met deze klant om informatie te krijgen over de gebruikerservaring. In de loop der jaren hebben we al vele vloeren op deze manier afgewerkt met veel succes en tevreden klanten!

Extra informatie lak:
Bij veel mensen heerst nog steeds de verkeerde gedachte over de parketlak. Dit komt omdat de parketlakken van vroeger alleen glanzend te verkrijgen waren en in de loop der tijd vergeelden. Inmiddels zijn de lakken sterk verbeterd, de parketlakken van Hobeau Parket worden geproduceerd in Italië. De huidige lak die wij gebruiken vergeeld niet meer, ook zijn de ultramatte en extramatte lak erg in trek. Met deze lakken blijft de natuurlijke look van het hout ECHT aanwezig!

Onderhoudsadvies van module GOUD:

 • Licht dweilen met speciaal reinigingsmiddel voor de parketvloer
 • VOOR DE REST GEGARANDEERD GEEN ONDERHOUD NODIG!

Reinigen van geoliede parketvloer
We komen in de praktijk veel parketvloeren tegen met achterstallig onderhoud. Hobeau Parket verzorgt dan ook een speciale intensieve reiniging van uw vloer en het aanbrengen van een nieuwe olielaag of olielagen. Ook reinigen wij gelakte vloeren en bevuilde laminaatvloeren.

Verhuur poetsmachine
Als u er voor kiest zelf uw vloer in de onderhoudsolie te zetten kunt u dit handmatig doen wat veel tijd en inspanning kost. Ook kunt u bij Hobeau Parket een poetsmachine huren voor 1 of meerdere dagen. U krijgt hierbij een professioneel advies, de juiste olie en de goede pads om de olie in te poetsen. Ook geven wij u een duidelijke gebruiksaanwijzing mee.

Ons motto is: goed gereedschap het halve werk!

De poetsmachine huren? Mail of bel voor een reservering: info@hobeauparket.nl

Tel: 0252-222223 / 06-51878589 (Stefan Neele)
Tel: 06-51009127 (Jaco Hobo)

Aanhelen van bestaande parketvloer
Heeft u een parketvloer en gaat u aanbouwen, verbouwen of bijvoorbeeld een nieuwe keuken plaatsen. U komt voor de vraag te staan; wat gaan we met de vloer doen? Er heerst vaak de gedachte dat je bij het aanleggen van de parketvloer het verschil blijft zien met de huidige vloer. Dit is in 9 van de 10 gevallen niet het geval. Hobeau Parket verzorgt  een professionele aan heling van de vloer. Heel belangrijk is de sortering van het hout, wij nemen dit ter plaatse bij u op. Ook werken wij samen met diversen houtzagerijen in Nederland en België die het hout exact op maat en sortering kunnen zagen en bewerken.

Voor een impressie van het aanhelen kijk bij: project benthuizen