Laminaat en PVC vloeren

Hobeau Parket heeft een mooi assortiment laminaat en PVC vloeren. Wij onderscheiden ons in een grote diversiteit en verschillende prijsklassen, ons motto: elk interieur een passende vloer!

We voeren onder andere de topmerken: Douwes Dekker en onze Duitse topleveranciers. In onze showroom kunt u deze decors allemaal bezichtigen. Omdat de keuze van een vloer erg bepalend is voor de sfeer in uw woning geven wij de klant de gelegenheid verschillende decors mee te nemen naar huis. U kunt deze decors gebruiken voor de verdere keuze m.b.t. de inrichting van uw woning zoals het kiezen van uw meubels, kleuren van de wanden en noem maar op.

Uiteraard is er veel prijs en kwaliteitsverschil in zowel de laminaat als pvc vloeren. Om maar een voorbeeld te geven; een vloer op zolder wordt vaak veel minder zwaar belast dan een vloer op de begane grond waar spelende kinderen in en uitlopen of bijvoorbeeld een vloer in een winkelruimte. Wij geven dan ook graag een passend advies!

Manieren van leggen

Laminaat vloeren
Voor een impressie van een laminaatvloer door ons gelegd kijk bij: project Vinkenveen

Laminaatvloeren worden vaak zwevend gelegd. Hobeau Parket gebruikt hiervoor graag een geluidsdempende rubber ondervloer. Een unieke manier van laminaat leggen bij Hobeau Parket is het vast verlijmen van de vloer. Wij gebruiken hiervoor speciale 2 componenten lijm. Het vast verlijmen van een laminaatvloer heeft bijvoorbeeld grote voordelen als kinderen veel op de vloer spelen. Doordat de vloer vast verlijmd is wordt de ruimte veel stiller dit creëert veel rust in de woning.

Pvc vloeren
Voor een impressie van een PVC vloer door ons gelegd kijk bij: project PVC en laminaatvloer Noordwijkerhout

De PVC vloer is er in twee verschillende uitvoeringen: de plak PVC en de klik PVC, de plak PVC heeft vooral veel voordeel bij een vloer met vloerverwarming en vloerverkoeling. De klik PVC daarentegen is juist comfortabeler op een vloer zonder vloerverwarming. Dit heeft alles te maken met de geleiding van de warme / koude ondervloer. Doordat plak PVC erg dun is geleid het snel de warmte of koelte, dit geeft dan ook het voordeel met vloerverwarming of vloerverkoeling. Ook heeft plak PVC als voordeel dat het een geluidsdempend effect heeft.

De klik PVC heeft vaak een kurken onderlaag. Deze laag heeft een isolerende werking; u begrijpt wel dat dit fijn is bij een koude ondervloer, warme voeten is erg belangrijk! Klik PVC heeft een averechtse werking bij vloerverwarming en vloerverkoeling. Door de isolerende onderlaag komt zowel de warmte als de koelte slechter door de vloer heen, dit zorgt voor energie en comfort verlies.

Lees hier meer over onze PVC vloeren