Houten vloeren

Hobeau! Parket doet zijn uiterste best een parketvloer aan te bieden die past bij de wensen van de klant en kijkt goed naar de situatie van de woning en ondervloeren. Het is erg belangrijk bij de keuze van een houtenvloer, hoe de vloer belast gaat worden. Aan de hand van deze informatie kunnen we een passend advies en een kostenbegroting voor u opmaken. Natuurlijk is ook de afwerking van de vloer erg bepalend voor zowel de duurzaamheid, belastbaarheid, uitstraling en het kostenplaatje.

Eiken vloeren
Er zijn door de loop der jaren veel verschillende eikenvloeren op de markt gekomen.

De uiteindelijke keuze van welk type vloer het gaat worden heeft alles te maken met uw wensen,situatie en inrichting. Wij presenteren onze parketvloeren in Lisse in de showroom.

Verschillende houtsoorten
Er zijn ontzettend veel verschillende houten vloeren, hieronder een groot aantal houtsoorten op een rij:

Afrormosia, Afzelia, Amerikaans elzenhout, Ayous / Wawa, Azobé, Basralocus, Beukenhout, Bilinga, Bubinga, Californian Redwood, Cambara (Quarubarana), Coigue, Curupixa, Dennenhout, Dibétou, Eikenhout, Europees – Amerikaans, Esdoornhout – Amerikaans, Esdoornhout – Europees, Essenhout, Framiré, Garapa, Gerutu, Grenen, Guatambu, Ipé, Iroko, Itauba, Jarrah, Jatoba, Kapur, Kersenhout – Europees – Amerikaans, Keruing, Kosipo, Koto, Lindehout, Lorkenhout, Mohoniehout – Afrikaans – Amerikaans, Makoré, Mansonia, Massarandaduba, Mengkulang, Merbou, Moabi, Movingui, Mutenyé, Niangon, Notenhout Amerikaans – Europees,  Okan, Oregon Pine / Europese douglas, Ovangkol, Padoek – Afrikaans, Panga – panga, Pau amarelo, Pin des Landes, Pitchpine, Populierenhout, Purperhart, Red Meranti (Dark), Robinia, Rubberhout, Sapelli, Sipo, Southern Yellow Pine, Sucupira, Tali, Tamme kastanjehout, Tasmanian oak, Tatajuba, Teak, Tiama, Tola, Tulpenboomhout, Vurenhout, Wengé, Western Hemlock, Western Red Cedar, Yellow Balau / Bangkirai, Yellow Birch.

Uitgebreidere informatie per soort

Unieke afwerking van Hobeau Parket
Door de jarenlange ervaring en de wensen van de klant te inventariseren heeft Hobeau Parket een eigen unieke manier van afwerken ontwikkeld. Hierdoor kunnen we de eikenvloeren in ruim 1500 kleuren aanbieden met verschillende eind afwerkingen. Wat veel van onze klanten aanspreekt is de onderhoudsvriendelijke parketvloer
module GOUD, waardoor de jaarlijkse onderhoudsbeurt niet meer nodig is.

Verschillende type vloeren:

Eiken multiplank
De eiken multiplank is verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes.

Het grote voordeel van deze multiplank is dat deze toegepast kan worden op vloerverwarming. Ook zorgt de berkenmultiplex als ´fundament´ ervoor dat de vloer niet krom trekt met vocht en temperatuurverschillen.

Eiken lamelparket
Het eikenlamelparket heeft als grote voordeel dat het een stuk voordeliger is als de multiplankvloer. Dit heeft alles te maken met de gebruikte grondstoffen voor de ´fundament´ afwerking. Een eiken lamelparket wordt dan ook vaker gebruikt op bovenetages waar de belasting van de vloer een stuk lager is. Ook is het in het algemeen niet verstandig een lamelparket op vloerverwarming te leggen.

Bourgogne
Bourgogne vloeren zijn duurzame en traditionele vloeren die hun kwaliteit en duurzaamheid de afgelopen 100 jaar zeker hebben bewezen. Een bourgogne vloerdeel is  9mm dik en kan in allerlei breedtes en sorteringen worden gelegd.

Tapis
Tapis vloeren zijn evenals de bourgognevloeren traditioneel en duurzaam. Een vloerdeel is 6mm dik en kan in allerlei breedtes, sorteringen en patronen worden gelegd.

Massief eiken
De naam massief zegt eigenlijk al genoeg, massieve vloeren worden vaak geleverd in tussen de 15 en 20mm. In het verleden zijn hier heel veel vloeren mee gelegd. Een veelvoorkomend probleem is het kromtrekken van het hout op de lange termijn. Als de vloer vast wordt verlijmd is er van dit probleem geen sprake. Tegenwoordig worden er weinig massieve vloeren gelegd, dit heeft alles te maken met de voordelen van bijvoorbeeld de multiplank ten opzichte van de massieve vloerdelen. Als u een huidige massieve vloer heeft die aangelegd moet worden door bijvoorbeeld een nieuwe keuken of aanbouw dan kan Hobeau Parket dit verzorgen.

Ondervloeren
Er zijn ontzettend veel verschillende soorten ondervloeren. Houten vloeren worden door ons vaak vast verlijmd. Het grote voordeel van vast verlijmen is het geluidsdempende effect wat veel rust geeft in de woning. Hobeau Parket gebruikt speciale MS lijmen en 2-componenten lijmen die hun oorsprong hebben uit de aardbevingindustrie. Deze lijmen hebben een bepaalde flexibiliteit en vastheid die er voor zorgen dat het hout nog kan blijven werken en er geen scheuren ontstaan. Ook de duurzaamheid van deze lijmen heeft zich bewezen.

Tapis en Bourgogne vloeren worden meestal vast verlijmd op spaanplaat broodjes of mozaïek eiken ondervloer. Dit heeft alles te maken met het werken van het hout.

Ook worden vloeren natuurlijk ‘zwevend’ gelegd. Hobeau Parket werkt vaak met een geluidsdempende rubber ondervloer voor zowel het laminaat, lamelparket en multiplanken. Zeker op bovenetages, appartementen of flats raden wij een goede geluidsdempende ondervloer aan. We hebben zelfs een ondervloer met een speciaal certificaat die de geluiddempendheid waarborgt. Dit voorkomt problemen met uw onder/bovenburen en u bent formeel niet meer aansprakelijk bij geluidsoverlast door het wettelijk afgegeven db-certificaat.