Verschillende afwerkingen parketvloer

Er zijn verschillende afwerkingen van uw parketvloer mogelijk. De keuze voor de afwerking heeft natuurlijk alles te maken met uw inrichting, gebruikersgemak, duurzaamheid en budget. Omdat Hobeau Parket graag een passend advies geeft en er voor wil zorgen dat er geen ‘appels met peren’ worden vergeleken hebben wij onze afwerking opgedeeld in de 3 modules: BRONS, ZILVER en GOUD. Het spreekt voor zich dat deze opbouw zich vertaald in opbouw van duurzaamheid en gebruikersgemak.

De verschillende afwerkmodules toegelicht:

Afwerking BRONS
Onder de afwerking BRONS voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 1. De vloer wordt geheel geschuurd zoals dit omschreven staat onder het kopje schuren van parketvloer
 2. De vloer wordt 2x geolied met de door u gekozen (kleur) olie

Onderhoudsadvies van olievloer BRONS:

 • Licht dweilen met speciaal reinigingsmiddel voor de olieparketvloer
 • Het best is de vloer ieder jaar opnieuw van onderhoudsolie te voorzien. De nerven van het hout blijven hierdoor goed gevuld met olie dit zorgt er voor dat u geen zwarte/vuile loop sporen in uw vloer krijgt.

Tip: Bij Hobeau Parket kunt u een poetsmachine huren voor jaarlijks onderhoud, ook kunnen wij het onderhoud voor u verzorgen.

Afwerking ZILVER
Onder de afwerking ZILVER voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 1. De vloer wordt geheel geschuurd zoals dit omschreven staat onder het kopje schuren van parketvloer
 2. De vloer krijgt een of meerdere afwerking zoals: het vrezen van de V-groeven / het ‘roken’ van de vloer, dit zorgt ervoor dat de houtnerven meer gaan tekenen en de ‘gele’ kleur van het eikenhout verdwijnt / het voorzien van een kleurpigment
 3. De vloer wordt voorzien van een speciale vochtwerende afwerklaag.

Onderhoudsadvies van module ZILVER:

 • Licht dweilen met speciaal reinigingsmiddel voor de parketvloer
 • De vloer indien nodig (heeft alles te maken met belastbaarheid) opnieuw voorzien van speciale vochtwerende laag, dit kunt u heel eenvoudig zelf doen.
 • Na enkele jaren indien nodig de vloer intensief reinigen en voorzien van nieuwe olie en afwerklaag.

Afwerking GOUD
Onder de afwerking GOUD voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 1. De vloer wordt geheel geschuurd zoals dit omschreven staat onder het kopje schuren van parketvloer
 2. De vloer krijgt een of meerdere afwerking zoals: het vrezen van de V-groeven / het ‘roken’ van de vloer, dit zorgt ervoor dat de houtnerven meer gaan tekenen en de ‘gele’ kleur van het eikenhout verdwijnt / het voorzien van een kleurpigment / het voegen van de vloer
 3. De vloer wordt voorzien van speciale parket projectlak. We leveren deze lak in ultra mat, extra mat, mat, zijdeglans en hoogglans. Het grote voordeel van deze lak is de slijtvastheid, Hobeau Parket heeft zo’n 10 jaar geleden de eerste vloer op deze manier afgewerkt. Nog steeds houden we contact met deze klant om informatie te krijgen over de gebruikerservaring. In de loop der jaren hebben we al vele vloeren op deze manier afgewerkt met veel succes en tevreden klanten!

Extra informatie lak:
Bij veel mensen heerst nog steeds de verkeerde gedachte over de parketlak. Dit komt omdat de parketlakken van vroeger alleen glanzend te verkrijgen waren en in de loop der tijd vergeelden. Inmiddels zijn de lakken sterk verbeterd, de parketlakken van Hobeau Parket worden geproduceerd in Italië. De huidige lak die wij gebruiken vergeeld niet meer, ook zijn de ultramatte en extramatte lak erg in trek. Met deze lakken blijft de natuurlijke look van het hout ECHT aanwezig!

Onderhoudsadvies van module GOUD:

 • Licht dweilen met speciaal reinigingsmiddel voor de parketvloer
 • VOOR DE REST GEGARANDEERD GEEN ONDERHOUD NODIG!