Schuren van de parketvloer

Schuren van parketvloer

Voor een impressie van het schuren kijk bij: foto’s vloer renovatie

Hobeau Parket is specialist in het schuren van houten vloeren. Wij werken met een aantal speciale parketschuurmachines en schuurvellen. Al onze schuurmachines zijn voorzien van een professionele stofafzuiging wat zorgt voor een heerlijke schone manier van werken. Voor een kleine indruk een uitleg wat een schuurbeurt bij Hobeau Parket inhoud:

  • Voor het grote schuur oppervlakte gebruikt Hobeau Parket de speciale Hummel bandschuurmachine. Deze machine weegt wel ruim 90 kilo! Vaak wordt de vloer wel 3x met deze machine geschuurd met verschillende korrelgrote schuurpapier.
  • Ook worden de kanten geschuurd met de speciale Läger kantenschuurmachine met deze machine worden de kanten vaak 3x geschuurd met verschillende korrelgrote schuurpapier.

Na deze schuurbeurten zijn we toegekomen aan het fijn schuren hier gebruiken we weer andere machines voor zoals:

  • Voor het grote oppervlakte gebruiken we de Woodboy Numatic machine. Onder deze machine kunnen verschillende schijven. Hobeau Parket werkt onder andere met een speciale satelliet schijf, dit is een grote schijf met daar aan vast vier kleine schijven die apart van elkaar draaien, deze manier van fijn schuren zorgt voor een prachtig resultaat!
  • Ook de kanten worden apart fijn geschuurd met onze Festool Rotex schuurmachine.
  • Als allerlaatste afwerking wordt de vloer vaak nog gepolijst met de Woodboy Numatic machine, met daaronder de een-schijfs polijstpad.

   De vloer is nu klaar voor de gekozen afwerking!